neděle 5. března 2017

2.3.-5.3.2017

A ještě něco z mořského dna. Tyto potvory, asi sumýši, byli všude mezi kameny. Martinka si myslela, že to jsou nějaké zbytky lan porostlých řasou. Když to viděla, divila se, proč je na dně takový bordel.

Rybářská vesnice na Koh Koodu a molo přístavu.

Máváme v duchu do dáli zlatému Buddhovi na Koh Koodu.

     Život na ostrově Koh Kood se nám začal velmi líbit. Máme svůj pravidelný rytmus. V sedm na snídani, pak zabrat lehátko, plavání a relaxování. Večer se najíst a brzo spát. Oblíbili jsme si šnorchlování, neboť pod vodou je stále na co se dívat.
     V noci nás v bungalowu začalo navštěvovat nějaké zvíře. Pravděpodobně krysa nebo něco jako kuna. Pohybuje se mezi bambusovou střešní krytinou a podbitím. A právě skrze to podbití se chce dostat k nám. Dokáže tak hlasitě drápat dřevěné desky, jako kdyby bobr hlodal strom. Když nás to probudilo po půlnoci, nebyl to příjemný zážitek. Připadali jsme si jako v konzervě, do které se dobývá hladový medvěd. Škrábání rezonovalo celým bungalovem. Zkoušel jsem bouchat a nic, zkoušel jsem mňoukat jako kočka a taky škrábat a nic. Druhý den večer Marťa říká, že je nějaký klid. Já na to, že před chvílí jsem slyšel kňučení, které se venku vzdalovalo, jako by to zvíře odnášel nějaký dravý pták. „To víš, tady platí zákony džungle.“ Dělám chytrýho v očekávání, že dnes už bude klid. Téměř v zápětí to začalo znovu a tentokrát na dvou místech na stropě. Nakonec jsem přišel na to, jak toho dobyvatele zastrašit. Hlukem ne. Začal jsem v místech kde škrábal jenom lehce šustit klackem o strop, aby to vydávalo zvuk, jako když zespodu jiné zvíře čmuchá. To byl úprk! Nad ránem bylo slyšet hlasité škrábání z vedlejšího bungalowu.
     Máme i další veselou historku. Jak se hosté střídají, nechávají různě věci, které už nepotřebují. My takto ráno na stolku u baru našli plnou lahvičku spreje proti moskytům. To se hodí, protože večer, mezi západem slunce a tmou docela otravují. No a večer, před posezením na verandičce se pěkně a důkladně nastříkám. Samozřejmě, že i Marťu. Konzistence látky ve spreji se mi ale zdá nějaká divná. Vůbec to není takové, jak by mělo být. Pak přijdeme na to, že si někdo do lahvičky od repelentu nalil olej na opalování. Takže jsme zmaštění jako klokani a moskyti nemají šanci tou olejovou vrstvou prorvat svoje sosáky.
     Jedna vtipná historka je ještě z Luang Namthy v Laosu. V podvečer si to vykračujeme po hlavní ulici, když v tom spatřím cosi, jako velkou garáž a v ní lůžka s bílým povlečením. Navrhuji, že bychom si mohli dát masáž a hrnu se k pultu, kde sedí muž a žena. Světácky se ptám, jestli tu dělají masáže a obhlížím, kam si lehnu. Mezi tím mě Marťa upozorňuje na skříň s léky. Obsluha za pultem je trochu nesvá: „Tady je nemocnice, pane..“ No jo, kdo by čekal lůžka pro pacienty na ulici, že?

    V neděli 5.3. se nasnídáme a musíme se s ostrovem rozloučit. Poznali jsme zase trochu jiné Thajsko a rozhodně nejsme zklamaní. Veškerý personál, a že ho v Koh Kood Resortu bylo požehnaně, byl neskutečně milý, uctivý a pozorný. Cítili jsme se díky tomu moc příjemně. V osm hodin nás vyzvedává dodávka a převáží nás na druhou stranu ostrova do rybářské vesnice, kde je malý přístav, odkud nás převáží katamarán na pevninu. Tam přesedáme na autobus až do Bangkoku na Khao San. Po páté jsme v cíli a můžeme se ubytovat v našem At Home.  

Žádné komentáře:

Okomentovat